Uitnodiging

asbestconferentie 29 juni
07-06-2017

Uitnodiging asbestconferentie 29 juni

De provincie Overijssel nodigt u van harte uit om bij de derde asbestconferentie aanwezig te zijn. Deze conferentie wordt op 29 juni georganiseerd in Deventer. De uitnodiging treft u hier aan.

Geachte heer/mevrouw,

Graag nodig ik u uit voor de derde Overijsselse Asbestconferentie op donderdagmiddag 29 juni 2017 in Dok H20 in Deventer. Deze conferentie biedt u alle actuele informatie voor het bereiken en ondersteunen van ongeveer 50.000 pandeigenaren in Overijssel. Zij gaan binnenkort op zoek
naar u voor de verwijdering van hun asbestdak èn voor de investering in een nieuw (duurzaam) dak.

Omzetten van kansen in werk
Wij ondersteunen u bij het omzetten van deze kansen in werk, zodat via een gezonde marktwerking Overijssel ruim voor 2024 asbestvrij is. Vanaf dan geldt het asbestdakenverbod. Tijdens deze conferentie delen we onder meer onze inzichten in de behoeften van pandeigenaren met u. Deze inzichten verkregen we via ons programma ‘Versnelling Asbestdaken’. Daarnaast lichten we de diverse instrumenten toe, waarmee we u kunnen ondersteunen: financiering- en kostenverlagende mogelijkheden voor dakvervanging en diverse communicatie- en marketinginstrumenten.

Kortom: wij hebben al voorwerk voor u gedaan. Zodat u pandeigenaren over de drempel kunt helpen om te investeren in een nieuw (duurzaam) dak.

Samen meer kans op werk
De asbestopgave in Overijssel is omvangrijk. Samenwerking tussen regionale marktpartijen vergroot uw kansen op meer werk. Samenwerking helpt pandeigenaren sneller over de drempel en stimuleert een gezonde marktwerking. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe we u ook hierin ondersteunen, lichten we uitgebreid toe. Wilt u met uw bedrijf of onderneming werk maken van de kansen die de asbestopgave biedt? Dan mag u deze conferentie niet missen!

Aanmelden kan hier!
U bent op 29 juni vanaf 12.30 uur van harte welkom in Dok H20 in Deventer. Wilt u zich voor 19 juni aanmelden via de website? Geef hier ook aan in welke twee workshops u interesse heeft. Geef u snel op, want per workshop is een maximaal aantal deelnemers mogelijk.
 
Wat gaan we doen op 29 juni?

12.30 – 13.30 Netwerklunch
13.30 – 14.00 Opening door gedeputeerde Annemieke Traag
14.00 – 14.10 Film
14.10 – 14.40 In gesprek met diverse marktpartijen voor dakvervanging
14.40 – 14.45 Uitleg prijsvraag
14.45 – 15.15 Pauze
15.15 - 16.00 Workshops ronde 1
16:10 - 16:55 Workshops ronde 2 
  
Inhoud workshops
1 De Markt aan zet: De asbestopgave in Overijssel: een toelichting op de cijfers, de kansrijke gebieden in kaart en denken doelgroepen.
 
2 Financiering- en kostenverlagende mogelijkheden voor dakvervanging:  Wat is er eigenlijk allemaal mogelijk om een nieuw en duurzaam dak te financieren? Met (reken)voorbeelden uit de praktijk.
 
3 Bewustwording en communicatie: Hoe kunnen we pandeigenaren (MKB, ondernemers, bedrijven en particulieren) bewust maken van het asbestdakenverbod? En hoe kunnen we hen overtuigen om van een verbod een kans te maken?
 
4 Samen op naar 2024:  Marktpartijen (zoals dakleveranciers, asbestsaneerders) en gemeenten hebben ieder een eigen rol in de aanpak van de asbestdaken in Overijssel. Maar samenwerking is essentieel. Wat willen we en kunnen we samen doen, onderweg naar 2024?

17.00 – 17.30 Afsluiting en borrel


Graag tot ziens op 29 juni!

Met vriendelijke groet,


dr. J.M.E. (Annemieke) Traag
Gedeputeerde energie, milieu, Europa